Kuřecí kousky na asijský způsob, máslové brambory
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 větší kuřecí prsa
- 2 větší cibule na plátky
- 3 stroužky česneku
- barevné papriky (já měla zelenou čerstvou a červenou sterilovanou)
- sůl
- pepř
- kurkuma
- worčestr
- Solamyl
- vývar (popř. vývar z kostky)
Postup Kuřecí kousky na asijský způsob, máslové brambory
Postup přípravy receptu
-
Předem si nakrájíme cibuli, papriky, česnek a zvlášť maso na kostky. Maso okořeníme solí, pepřem, kurkumou, worčestrem a pořádně smícháme se Solamylem, aby byly všechny kousky jím obalené.
Na větší pánvičce (ideálně WOK) dáme rozpálit olej a do pořádně rozpáleného oleje dáme maso a necháme to po všech stranách opéct dozlatova. Pal přidáme zeleninu a promícháme. Po chvilce zalijeme vývarem a dusíme do změknutí cibule i papriky (nemusí to být úplně na kaši, lepší je to nechat tzv. na zkus).
V trošce vody rozmícháme Solamyl, kterým dostatečně zahustíme omáčku. Pokud je potřeba, dochutíme podle vaší chuti.
Brambory nakrájené na větší kostičky uvaříme do měkka, slijeme, vodu necháme odpařit. Přímo do hrnce s bramborami vhodíme kousek másla, hrnec zakryjeme poklicí, pevně uchopíme a pořádně, ale zároveň s citem (abychom z toho neměli kaši) protřepeme.