Kuřecí kari po belizsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 velké nadrobno nakrájené cibule
- 3 nasekané stroužky česneku
- 2 lžičky kurkumy
- 2 lžičky curry
- 1 lžička kmínu
- 450 g kuřecích prsou, nakrájených na proužky
- 2 lžičky chilli omáčky
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 šálek kokosového mléka
- 6 nasekaných rajčat
- 2 lžíce kečupu
- sůl a pepř
- 1 šálek kuřecího vývaru
- K podávání:
- vařená rýže
- sterilované červené fazole
Postup Kuřecí kari po belizsku
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi zahřejeme olej. Přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek. Když začne měnit barvu, vmícháme kurkumu, kari a kmín.
Pražíme 3 minuty, pak přidáme kuře, zakryjeme a vaříme 7 minut.
Vmícháme chilli omáčku, limetkovou šťávu, kokosové mléko, rajčata, kečup, sůl a pepř. Podle potřeby přidáme kuřecí vývar. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne, asi 15 minut.
Přimícháme vařenou rýži a naservírujeme na talíři s červenými fazolemi.