Kuřecí kapsa plněná zeleninou na fazolích

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa (po 150 g)
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje (na marinádu)
1 lžička olivového oleje (na pozdější opečení masa)
1 lžíce citronové šťávy
Na náplň:
50 g cukety
50 g čerstvé papriky
1 stroužek česneku 3 g
1 lžička oleje
saturejka nebo jiné koření
Na přílohu:
150 g fazolí (suchých, po uvaření to je cca 300 g)
sůl
nové koření
celý pepř
bobkový list
zhruba lžička octa
špetka cukru
můžeme přidat cibulku (sklovitě osmaženou)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme olejem prošlehaným s citronovou šťávou a uložíme ve vhodné nádobě do chladničky na několik hodin, i přes noc, marinovat.

  2. Cuketu i papriku si nakrájíme na menší kousky, česnek jemně nasekáme a tuto zeleninovou směs opečeme na lžičce oleje, přikryjeme pokličkou a zhruba 2 minuty podusíme, osolíme a okořeníme.

  3. Do kuřecích prsou vyřízneme opatrně otvor, naplníme zeleninovou směsí a uzavřeme kovovými jehlami. Kapsy opečeme z obou stran na teflonové pánvičce s minimem oleje, přidáme asi tak 1 dl vody, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Jednou pak otočíme, celková doba přípravy bude zhruba 15-20 minut. Jen hlídáme, aby se nám voda neodpařila, podle potřeby doplníme, ke konci ji ale zredukujeme na minimum. Z kapes vyjmeme jehly a nakrájíme na řezy.

  4. Fazole si den předem propláchneme, namočíme a druhý den uvaříme. Fazole vařím s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Když jsou fazole měkké - nesmí být rozvařené, tak je scedíme, osolíme a dochutila jsem trochou octa a cukru. Pokud si uvaříme více fazolí, dají se dobře zamrazit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!