Kuřecí kapsa plněná zeleninou na fazolích
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa (po 150 g)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce olivového oleje (na marinádu)
- 1 lžička olivového oleje (na pozdější opečení masa)
- 1 lžíce citronové šťávy
- Na náplň:
- 50 g cukety
- 50 g čerstvé papriky
- 1 stroužek česneku 3 g
- 1 lžička oleje
- saturejka nebo jiné koření
- Na přílohu:
- 150 g fazolí (suchých, po uvaření to je cca 300 g)
- sůl
- nové koření
- celý pepř
- bobkový list
- zhruba lžička octa
- špetka cukru
- můžeme přidat cibulku (sklovitě osmaženou)
Postup Kuřecí kapsa plněná zeleninou na fazolích
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme olejem prošlehaným s citronovou šťávou a uložíme ve vhodné nádobě do chladničky na několik hodin, i přes noc, marinovat.
Cuketu i papriku si nakrájíme na menší kousky, česnek jemně nasekáme a tuto zeleninovou směs opečeme na lžičce oleje, přikryjeme pokličkou a zhruba 2 minuty podusíme, osolíme a okořeníme.
Do kuřecích prsou vyřízneme opatrně otvor, naplníme zeleninovou směsí a uzavřeme kovovými jehlami. Kapsy opečeme z obou stran na teflonové pánvičce s minimem oleje, přidáme asi tak 1 dl vody, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Jednou pak otočíme, celková doba přípravy bude zhruba 15-20 minut. Jen hlídáme, aby se nám voda neodpařila, podle potřeby doplníme, ke konci ji ale zredukujeme na minimum. Z kapes vyjmeme jehly a nakrájíme na řezy.
Fazole si den předem propláchneme, namočíme a druhý den uvaříme. Fazole vařím s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Když jsou fazole měkké - nesmí být rozvařené, tak je scedíme, osolíme a dochutila jsem trochou octa a cukru. Pokud si uvaříme více fazolí, dají se dobře zamrazit.