Kuřecí játra na česneku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 2 lžíce oleje
- 150 ml vody
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1/2 kostky masoxu
- 6 stroužků česneku
- 2 lžičky instantní tmavé jíšky
- pepř
- sůl
- větvička rozmarýnu
Postup Kuřecí játra na česneku
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme olej, přidáme pokrájená játra a pomalu opečeme ze všech stran. 5 stroužků česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k játrům.
V teplé vodě rozmícháme masox, hořčici, zbylý stroužek česneku nastrouhaný najemno a jíšku.
Směs vlijeme k játrům a zvolna vaříme do požadované hustoty.
Přidáme nasekaný rozmarýn, sůl, pepř, prohřejeme, odstavíme a podáváme s brambory, hranolky, opečenými brambory a tatarskou omáčkou.