Kuřecí játra na červeném víně, pórku a chilli papričce
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 600 g kuřecích jater(krůtích, nebo jiných jatýrek)
- 70 g másla
- 4 středně velké cibule
- 1/2 většího pórku
- sůl
- pepř
- 2 sušená rajčátka
- 1 chilli paprička
- sůl
- pepř
- 70 ml červeného vína
- 200 ml kuřecího vývaru
Postup Kuřecí játra na červeném víně, pórku a chilli papričce
Postup přípravy receptu
-
Polovinu másla rozpustíme na hlubší pánvi. Přidáme na půlkolečka pokrájenou cibuli. Mícháme a opékáme cca 15 minut, dokud cibule není měkká a pěkně zlatá. Přidáme orestovat k cibuli omytý pórek, pokrájený na tenké plátky. Zlatou cibuli i orestovaný pórek vyjmeme z pánve a odložíme do druhé nádoby.
Do pánve vhodíme druhou polovinu másla, počkáme až se rozpustí, přidáme omytá, osušená kuřecí játra, 5 - 8 minut restujeme, aby zvenčí zhnědla a uvnitř zůstala růžová. Játra podle chuti osolíme, opepříme, přidáme pokrájená sušená rajčátka, chilli papričku. Pomalu vlijeme víno, podusíme a nakonec přilijeme vývar. Necháme probublat. Do pánve přidáme zpět orestovanou zlatou cibulku s pórkem a opět přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a necháme pár minut vše ještě probublávat (cca 3-5 minut). Podáváme s bramborovou kaší nebo jen s pečivem a salátem.