Kuřecí játra na červeném víně, pórku a chilli papričce

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g kuřecích jater(krůtích, nebo jiných jatýrek)
70 g másla
4 středně velké cibule
1/2 většího pórku
sůl
pepř
2 sušená rajčátka
1 chilli paprička
sůl
pepř
70 ml červeného vína
200 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu másla rozpustíme na hlubší pánvi. Přidáme na půlkolečka pokrájenou cibuli. Mícháme a opékáme cca 15 minut, dokud cibule není měkká a pěkně zlatá. Přidáme orestovat k cibuli omytý pórek, pokrájený na tenké plátky. Zlatou cibuli i orestovaný pórek vyjmeme z pánve a odložíme do druhé nádoby.

  2. Do pánve vhodíme druhou polovinu másla, počkáme až se rozpustí, přidáme omytá, osušená kuřecí játra, 5 - 8 minut restujeme, aby zvenčí zhnědla a uvnitř zůstala růžová. Játra podle chuti osolíme, opepříme, přidáme pokrájená sušená rajčátka, chilli papričku. Pomalu vlijeme víno, podusíme a nakonec přilijeme vývar. Necháme probublat. Do pánve přidáme zpět orestovanou zlatou cibulku s pórkem a opět přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a necháme pár minut vše ještě probublávat (cca 3-5 minut). Podáváme s bramborovou kaší nebo jen s pečivem a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!