Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 0,5 kg kuřecích srdíček
- 0,5 kg kuřecích jater
- 1 velká cibule
- 15 dkg uzené slaniny
- 3 lžíce silného vývaru Demi-glace
- 10 kuliček jalovce
- 3 otrhané větvičky rozmarýnu
- hladká mouka
- pepř
- sůl
- kuřecí vývar
Postup Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Na kostičky nakrájenou uzenou slaninu částečně vyškvaříme v hrnci a přidáme na jemno nakrájenou cibuli.
Kuřecí srdíčka zbavíme vrchní části a překrojíme na polovic. Srdíčka dobře propláchneme a zbavíme případné krevní sraženiny.
Kuřecí játra zbavíme případných nečistot, taktéž propláchneme a nakrájíme na malé kousky.
Společně srdce a játra přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme kuřecím vývarem a přidáme tři lžíce Demi-glace, zamícháme a necháme dusit.
Přidáme v hmoždíři nadrcený jalovec a otrhaný rozmarýn a dusíme do měkka asi 30 minut. Jakmile jsou droby měkké tak dochutíme dle potřeby a vlastní chuti solí a pepřem a zahustíme jednou lžičkou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a vlijeme do hrnce k drobům.
Necháme zlehka probublávat za občasného promíchání 10 minut a je hotovo. Ideální přílohou je jasmínová rýže.