Kuřecí čína se zelím
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsíčka
- olej
- sůl
- sojová omáčka
- kmín
- 1 menší hlávka bílého zelí
- 2 velké cibule
- 1-2 lžíce solamylu na zahuštění
Postup Kuřecí čína se zelím
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kousky.
Ze 2 lžic oleje, soli a 3 lžic sojové omáčky připravíme marinádu a prsíčka do ní naložíme.
Necháme v chladu alespoň hodinu rozležet, lépe však přes noc.
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky.
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a krátce na něm orestujeme cibuli.
Přidáme kuřecí maso a zprudka ze všech stran osmažíme, aby se zatáhly póry.
Poté přidáme nakrájené zelí, podlijeme trochou vody, vmícháme ještě asi lžíci sojové omáčky a několik zrníček kmínu (proti nadýmání) a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou, než maso i zelí změknou (cca 20 minut).
Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.