Křupavá bageta s teplými rajčaty a Fetou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- bageta k rozpékání
- Feta sýr
- větší rajče
- stroužek česneku
- sušená a čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Křupavá bageta s teplými rajčaty a Fetou
Postup přípravy receptu
-
Bagetu podélně rozpůlíme. Lehce zakápneme olejem a dáme do vyhřáté trouby zapéct do křupava.
Sýr a rajčata nakrájíme na cca 0,5 cm plátky. Dáme prohřát na grilovací nebo jinou pánev lehce potřenou olejem.
Opečenou bagetu potřeme stroužkem česneku. Nahoru dáme teplý sýr a teplé rajče. Posypeme solí (lehce, sýr je slaný) pepřem a bazalkou. Nakonec ozdobíme čerstvou bazalkou a zakápneme olivovým olejem.
Podáváme teplé, ale i studené jsou dobré.