Kroupy na rajčatech, olivách a rozmarýnu se sýrem feta
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4 ČL olivového oleje
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 g ječných krupek
- 1 plechovka sterilovaných krájených rajčat
- 50 g černých oliv bez pecek
- snítka čerstvého rozmarýnu nebo 1/2 ČL sušeného
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- zelená jarní cibulka na posypání
- 200 g sýru feta
Postup Kroupy na rajčatech, olivách a rozmarýnu se sýrem feta
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na hrubší kusy.
Ve větší pánvi zahřejeme olej a na něm orestujeme cibuli, česnek.
Přidáme kroupy a rozmarýn, opečeme a přidáme rajčata. Zalijeme horkou vodu (celkem budete potřebovat asi 1 litr, vodu přidávejte podle potřeby postupně).
Osolíme, opepříme, dobře promícháme a dusíme pod pokličkou do měkka. V případě potřeby podléváme horkou vodou.
Nakonec přidáme pokrájené olivy, dochutíme a promícháme.
Servírujeme posypané pokrájeným sýrem feta a nasekanou cibulkou.