Křehký koláč s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 kg hladké mouky
15 dkg cukru
15 dkg tuku (Stella, Hera,...)
2 celá vejce
5 lžic mléka
1 přášek do pečiva
1/2 vanilkového cukru
citronová kůra
jablka
cukr
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme dohromady a hotové těsto rozdělíme na 2 poloviny.

  2. Jednu polovinu těsta rozválíme a dáme na vymazaný a vysypaný plech.

  3. Na těsto poklademe nastrouhaná jablka, která jsme si smíchala s cukrem a skořicí.

  4. Na ně dáme druhou polovinu těsta a před pečením potřeme mlékem.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 250 stupňů asi 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!