Koblihy z Moravy

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
1 lžička cukru krupice
1/2 sáčku vanilkového cukru
50 g másla
3 žloutky
3/4 kostky droždí
špetka soli
8 lžic rumu (nebo rumové aroma pár kapek)
jahodovou marmeládu (dle chuti dávám domácí,také meruňkovou)
sádlo (nebo olej na smažení)
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek, vlažné mléko, asi jedno deci, cukr,droždí. (já těsto připravuji v domácí pekárně, usnadní to hodně práce).

  2. Pokud nemáte pekárnu, tak obě mouky prosijeme přes síto do mísy, přidáme žloutky, kvásek, rozpuštěné máslo, špetku soli, rum podle chuti a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na mísu.

  3. Poprášíme hl. moukou a necháme kynout.

  4. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučněném vále placku asi 1 cm vysokou. Na jedné polovině naznačíme skleničkou(decovkou) kolečka a vložíme lžičku marmelády, překryjeme druhou polovinou plátu a v místech vyboulení dokrojíme skleničkou kolečka. Necháme ještě chvíli kynout(10 min) a smažíme v kastrolu ve vyšší vrstvě oleje.

  5. Smažíme pomalu po obou stranách dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!