Knedlo, tofu, zelo - vegan
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 balení marinovaného Tofu
- 1 sterilované zelí
- 1 polentový knedlík (koupíte ve zdravé výživě)
- 1 cibule
- olej
- hladká mouka
- kmín
- sůl
- cukr
Postup Knedlo, tofu, zelo - vegan
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu si na troše oleje osmahneme cibulku, na to hodíme nakrájené zelí se špetkou kmínu a špetkou soli, dusíme, dokud zelí nezměkne. Případně podlijeme trošičku vodou.
Přidáme cukr, podle Vaší chuti, já mám raději sladko-kyselé zelí. Když je zelí hotové, zaprášíme hladkou moukou, kdo má raději nezahuštěné, mouku nepřidává.
Tofu vyjmeme z obalu a na nepřilnavé pánvi opečeme bez oleje z obou stran. Kdo chce, může si přidat různé koření, třeba adžiku nebo na mletá masa, ale není to vůbec potřeba.
Polentový knedlík si nakrájíme na kolečka a ohřejeme v mikrovlnce nebo v pařáčku.