Kmínový výborný chléb z domácí pekárny
Recepty, Domácí pekárnaPostup Kmínový výborný chléb z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nalijeme podmáslí, přidáme mouku a ostatní ingredience.
Zapneme na program na pečení chleba - dle druhu pekárny který máme a jak jsme zvyklé.
Pár praktických doporučení: Je dobře všechny suroviny nechat tak hodinu v jedné místnosti, aby měly stejnou teplotu. Místo sušeného droždí je možné nadrobit do těsta půlku kostky čerstvého droždí, v tom případě přidávám necelou čajovou lžičku cukru. Mouku lze použít pšeničnou hladkou, či namíchat s žitnou chlebovou a grahamovou, nic se tím nepokazí. Do těsta často přidávám semínka lnu, sezamu, dýňová loupaná semínka, semínka slunečnic, fantazii se meze nekladou.