Kladenské masové kapie ve smetanovo-rajské omáčce
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g mletého masa
- hrst čerstvých bylinek
- 1 vejce
- česnek
- římský kmín
- sůl
- pepř
- 2 velké kapie
- 1 šlehačka
- rajská omáčka v prášku
- kladenská pečeně
Postup Kladenské masové kapie ve smetanovo-rajské omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso umeleme, smícháme s nasekanými bylinkami, vejcem kořením. Dáme na chvíli do lednice odležet.
Kapie podélně rozpůlíme, odstraníme semeníky a naplníme masovou směsí. Překryjeme plátkem kladenské pečeně.
Pekáč lehce vymažeme olivovým olejem a naskládáme do něj naplněné papriky.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C.
Mezitím rozmícháme sáček rajské omáčky ve šlehačce a po půl hodině přilejeme k paprikám a pečeme cca dalších 20 min. Podáváme s bramborovou kaší.