Karibské rizoto
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 3/4 hrnku rýže Arborio
- 1 mango
- limetková šťáva z 1/2 limetky
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 5 cm zázvoru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 5 kuliček nového koření (rozdrtíme v hmoždíři)
- 5 větviček oregana
- 1 hrnek zeleninového vývaru
- 1/2 hrnku sladkého bílého vína
- 3 lžičky třtinového cukru
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Karibské rizoto
Postup přípravy receptu
-
Příprava pro pomalý hrnec. Tato verze je pro pomalý hrnec, ve kterém je možná příprava na sporáku. Pokud máte typ který na toto není určen, připravte si základ na pánvi a pak přendejte.
Šalotku, česnek a zázvor nakrájíme na velmi malé kostičky. Do nádoby PH dáme trochu olivového oleje, rozehřejeme na sporáku. Dáme šalotku, česnek a zázvor.
Lehce restujeme a přidáme vypranou a okapanou rýži. Promícháme a necháme asi 3 minuty restovat - promícháváme. Osolíme, opepříme a přilijeme vývar, víno a limetkovou šťávu.
Promícháme a přendáme nádobu ze sporáku do základny (z pánve do PH). Zapneme na II. stupeň na 2 hodiny. Asi po půl hodině odklopíme a přidáme veškeré koření a cukr. Promícháme, přiklopíme a necháme dodělat.
Mango nakrájíme na malé kostičky a přidáme ho do rizota asi 5 minut před koncem, jen aby se prohřálo. Promícháme a servírujeme.