Karibské rizoto

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

3/4 hrnku rýže Arborio
1 mango
limetková šťáva z 1/2 limetky
1 šalotka
2 stroužky česneku
5 cm zázvoru
1/2 lžičky mletého kmínu
5 kuliček nového koření (rozdrtíme v hmoždíři)
5 větviček oregana
1 hrnek zeleninového vývaru
1/2 hrnku sladkého bílého vína
3 lžičky třtinového cukru
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Příprava pro pomalý hrnec. Tato verze je pro pomalý hrnec, ve kterém je možná příprava na sporáku. Pokud máte typ který na toto není určen, připravte si základ na pánvi a pak přendejte.

  2. Šalotku, česnek a zázvor nakrájíme na velmi malé kostičky. Do nádoby PH dáme trochu olivového oleje, rozehřejeme na sporáku. Dáme šalotku, česnek a zázvor.

  3. Lehce restujeme a přidáme vypranou a okapanou rýži. Promícháme a necháme asi 3 minuty restovat - promícháváme. Osolíme, opepříme a přilijeme vývar, víno a limetkovou šťávu.

  4. Promícháme a přendáme nádobu ze sporáku do základny (z pánve do PH). Zapneme na II. stupeň na 2 hodiny. Asi po půl hodině odklopíme a přidáme veškeré koření a cukr. Promícháme, přiklopíme a necháme dodělat.

  5. Mango nakrájíme na malé kostičky a přidáme ho do rizota asi 5 minut před koncem, jen aby se prohřálo. Promícháme a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!