Kapustová krémová polévka s osmaženou uzeninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 400 g růžičkové kapusty(podle velikosti rozkrojené na polovinu)
- 200 g uzeného bůčku nakrájeného na kostičky/můžeme nahradit dušenou šunkou
- 1 lžička oleje
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 1 velká brambora nakrájená na větší kousky
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- sůl
- mletý pepř
- vývar nebo voda
- 3 kapustičky nakrájené na tenké nudličky a spařené vařící vodou
Postup Kapustová krémová polévka s osmaženou uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Ve větším hrnci na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou uzeninu, poté ji děrovanou naběračkou vytáhneme a odložíme na později.
Do puštěného tuku dáme do zrůžovění orestovat cibuli. Přidáme kapustičky, bramboru, špetku soli a pepře. Podlijeme cca 1 litrem horké tekutiny a pod pokličkou vaříme slabým varem 20 minut.
Pár měkkých kapustiček vytáhneme z hrnce stranou a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby rozmixovaný krém naředíme na námi požadovanou hustotu.
Přidáme odloženou uzeninu, kapustičky a prolisovaný česnek a necháme 2 minuty provařit.Na talíři posypeme nakrájenou spařenou kapustičkou.