Jemná krémová kapustová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 kapusty (kelu)
150 g celeru
1 velká mrkev
5 brambor
1 cibule
2 stroužky česneku
2 PL másla
750 ml zeleninový vývar (zel.bujon)
sůl
pepř
tymián
muškátový oříšek
zakysaná smetana
2 brambory

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na nudličky, mrkev, celer a brambory na kostičky, cibuli nadrobno.

  2. Na másle opečeme cibuli, mrkev, celer a brambory.

  3. Pak přidáme kapustu ještě krátce opečeme přilijeme vývar a vaříme asi 20 minut.

  4. Mezitím si na malé kostičky nakrájíme zbylé 2 brambory a na nepřilnavé pánvi je nasucho opečeme dokřupava.

  5. Uvařenou polévku ponorným mixérem rozmixujeme, dochutíme kořením a podáváme s trochou zakysané smetany a opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!