Jahodové rizoto
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 g dlouhé rýže
- 300 g jahod
- 1 menší cibule
- olej
- 4 lžíce bílého vína
- cca 1 l zeleninového vývaru (dle potřeby)
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce strouhaného sýru
- 3 lžíce kysané smetany
- sůl
Postup Jahodové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opražíme na niekoľko kúskov narezanú cibuľu. Vyberieme ju a do oleja dáme ryžu. Za stáleho miešania ju 2 min pražíme. Podlejeme vínom a pražíme, kým sa víno nevstrebe a nevyparí.
V malých dávkach ryžu ďalej podlievame vývarom, vždy len cca 125 ml, premiešame a zakryté dusíme, kým sa vývar nevstrebe. Potom opäť podlievame. Takto pokračujeme, kým ryža nie je mäkká.
Potom k ryži pridáme na plátky nakrájané jahody, maslo, smotanu, strúhaný syr a premiešame. Zakryté necháme chvíľu postáť, aby sa jahody prehriali. Ozdobíme celými jahodami a podávame.