Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Piškot na velký plech:
- 25 dkg cukru krystal
- 15 dkg hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 5 žloutků a bílky na sníh
- 5 polévkových lžic horké vody
- Krém:
- 2 zakysané smetany
- 1 smetana ke šlehání
- moučkový cukr dle chuti
- Na ozdobení:
- jahody
- 2 sáčky želatiny Dr.Oetker
Postup Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Postup přípravy receptu
-
Cukr, žloutky, horká voda se ušlehá do pěny, opatrně po troškách přisypáváme hladkou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, nakonec pomalu vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu s vyšším okrajem. Pečeme do zrůžovění, cca 10 min., dle typu trouby.
Po upečení necháme piškot vychladnout. Mezitím připravíme krém. Smetanu ušleháme do tuha, pomalu do ní vmícháme kysané smetany a osladíme moučkovým cukrem dle chuti. Krém natřeme na vychladlý piškot a ozdobíme jahodami.
Nakonec přelijeme želatinou, kterou jsme připravili dle návodu. Necháme ztuhnout. nejlépe do druhého dne.