Jahodové řezy se smetanou a želatinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot na velký plech:
25 dkg cukru krystal
15 dkg hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
5 žloutků a bílky na sníh
5 polévkových lžic horké vody
Krém:
2 zakysané smetany
1 smetana ke šlehání
moučkový cukr dle chuti
Na ozdobení:
jahody
2 sáčky želatiny Dr.Oetker

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, žloutky, horká voda se ušlehá do pěny, opatrně po troškách přisypáváme hladkou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, nakonec pomalu vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu s vyšším okrajem. Pečeme do zrůžovění, cca 10 min., dle typu trouby.

  2. Po upečení necháme piškot vychladnout. Mezitím připravíme krém. Smetanu ušleháme do tuha, pomalu do ní vmícháme kysané smetany a osladíme moučkovým cukrem dle chuti. Krém natřeme na vychladlý piškot a ozdobíme jahodami.

  3. Nakonec přelijeme želatinou, kterou jsme připravili dle návodu. Necháme ztuhnout. nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!