Jahodové řezy s vanilkovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 4 vejce (ušleháme sníh z bílků)
- 100 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 120 g polohrubé mouky
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžičky prášku do pečiva
- Na krém:
- 300 ml mléka
- 60 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 2 žloutky
- 1 vanilkový lusk
- 100 g másla
- Na dohotovení:
- 300 g čerstvých jahod
- 1 sáček jahodové želé
Postup Jahodové řezy s vanilkovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh.
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny.
Pak obě hmoty spojíme, vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec přidáme olej. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem (vymazaný a vysypaný plech) a pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Odstavíme, vmícháme žloutky spolu s dření z vanilkového lusku a necháme vychladnout. Pak přidáme máslo a vymícháme na hladký krém, který namažeme na upečený korpus.
Na natřený krém rozložíme čerstvé, omyté a osušené jahody.
Dortové želé si připravíme dle návodu na obalu a polijem jím jahody na moučníku.
Dáme do lednice ztuhnout.