Jahodové řezy s vanilkovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
4 vejce (ušleháme sníh z bílků)
100 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
120 g polohrubé mouky
4 lžíce rostlinného oleje
2 lžičky prášku do pečiva
Na krém:
300 ml mléka
60 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
2 žloutky
1 vanilkový lusk
100 g másla
Na dohotovení:
300 g čerstvých jahod
1 sáček jahodové želé

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh.

  2. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny.

  3. Pak obě hmoty spojíme, vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec přidáme olej. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem (vymazaný a vysypaný plech) a pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut.

  4. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Odstavíme, vmícháme žloutky spolu s dření z vanilkového lusku a necháme vychladnout. Pak přidáme máslo a vymícháme na hladký krém, který namažeme na upečený korpus.

  5. Na natřený krém rozložíme čerstvé, omyté a osušené jahody.

  6. Dortové želé si připravíme dle návodu na obalu a polijem jím jahody na moučníku.

  7. Dáme do lednice ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!