Jahodové potěšení s nadýchaným kokosovým sněhem a mandlemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 130 g cukru krupice
- 140 g hladké mouky
- 140 g mandlové mouky
- 200 ml smetany na vaření
- 1 prášek do pečiva
- 1 KL nastrouhané citronové kůry
- hrst plátků mandlí
- cca 300-400 g jahod (může být i jiné ovoce)
- Na kokosový sníh:
- 2 bílky
- špetka soli
- 2 PL strouhaného kokosu
- 120 g krupicového cukru
- Na ozdobení:
- mandle a jahody
Postup Jahodové potěšení s nadýchaným kokosovým sněhem a mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme vejce s cukrem do pěny. Pramínkem zašleháme smetanu a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec vmícháme plátky mandlí a obě mouky smíchané s práškem do pečiva.
Ušleháme těsto hladké konzistence a bez hrudek. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Navrch těsta poklademe vrstvu jahod. Pečeme v rozehřáté troubě cca 25 minut na 180 stupňů. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků.
K bílkům zašleháme cukr a nakonec zlehka vmícháme strouhaný kokos. Moučník vyjmeme z trouby, rychle potřeme nadýchaným kokosovým sněhem a vrátíme zpět do trouby. Pečeme dál při stejné teplotě cca 8-10 minut. Pak teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 10 minut. Moučník necháme vychladnout a poté krájíme.