Jahodové potěšení s nadýchaným kokosovým sněhem a mandlemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
130 g cukru krupice
140 g hladké mouky
140 g mandlové mouky
200 ml smetany na vaření
1 prášek do pečiva
1 KL nastrouhané citronové kůry
hrst plátků mandlí
cca 300-400 g jahod (může být i jiné ovoce)
Na kokosový sníh:
2 bílky
špetka soli
2 PL strouhaného kokosu
120 g krupicového cukru
Na ozdobení:
mandle a jahody

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme vejce s cukrem do pěny. Pramínkem zašleháme smetanu a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec vmícháme plátky mandlí a obě mouky smíchané s práškem do pečiva.

  2. Ušleháme těsto hladké konzistence a bez hrudek. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Navrch těsta poklademe vrstvu jahod. Pečeme v rozehřáté troubě cca 25 minut na 180 stupňů. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků.

  3. K bílkům zašleháme cukr a nakonec zlehka vmícháme strouhaný kokos. Moučník vyjmeme z trouby, rychle potřeme nadýchaným kokosovým sněhem a vrátíme zpět do trouby. Pečeme dál při stejné teplotě cca 8-10 minut. Pak teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 10 minut. Moučník necháme vychladnout a poté krájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!