Jahodová marmeláda s mátou a růžovým pepřem
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 100 g želírovacího cukru 3:1 (nejlépe s fruktózou)
- 280 g opravdu zralých jahod
- 50 ml čaje z čerstvé máty (10 minut louhovaná čerstvá máta, pod pokličkou)
- 1 lžíce nasekané čerstvé máty
- 1 rovná lžíce růžového pepře
Postup Jahodová marmeláda s mátou a růžovým pepřem
Postup přípravy receptu
-
Růžový pepř rozdrtíme v hmoždíři. Jahody nasekáme nadrobno a v hrnci promícháme s želírovacím cukrem. Přilijeme mátový čaj.
Směs za občasného míchání přivedeme k varu. Necháme 3 minuty vařit.
Přisypeme nasekanou mátu a rozdrcený růžový pepř. Promícháme a stáhneme z plotny.
Naplníme do skleničky, pevně uzavřeme a necháme alespoň 15 minut položené víčkem dolů. Tak se marmeláda zakonzervuje“.