Jablkové řezy bezlepkové
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 1 hrnek bezlepkové mouky:
- 1/2 hrnku Jizerky
- 1/2 hrnku rýžové polohrubé mouky
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 5 lžíc vlažné vody
- 1/2 balíčku pdp
- Náplň I:
- 1 kg očištěných nastrouhaných jablek
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 lžičky mleté skořice
- trochu citronové šťávy
- Náplň II:
- 1,5 hrnku mléka
- 1 vanilkový pudink
- cukr dle chuti
- 1 kostka másla
- trochu rumu
- Poleva:
- 1 čokoláda na vaření
- 1/2 kostky másla
Postup Jablkové řezy bezlepkové
Postup přípravy receptu
-
Nastrouhaná jablka promícháme s mletou skořicí a trochou citronové šťávy, poklademe na plech vyložený namaštěným alobalem a posypeme vanilkovým cukrem.
Žloutky ušleháme s cukrem a vlažnou vodou do pěny, bílky ušleháme v tuhý sníh a postupně vmícháváme spolu s moukou smíchanou s práškem do pečiva, do žloutkové pěny. Těsto nalijeme na jablkovou náplň a upečeme.
Po upečení vyklopíme, stáhneme alobal a necháme vychladnout. Pak na jablkovou náplň natřeme máslovou náplň a polijeme čokoládovou polevou.
Náplň II: uvaříme pudink, necháme vychladnout, máslo vyšleháme s cukrem do pěny a přišleháme vychladlý pudink, ochutíme rumem.