Jablíčkový jáhelník
Recepty, MoučníkyPostup Jablíčkový jáhelník
Postup přípravy receptu
-
Jáhly minimálně dvakrát spaříme vroucí vodou, vsypeme do hrnce a zalijeme jablečným džusem.
Zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni, dokud jáhly nenasají všechnu tekutinu.
Necháme vychladnout, osladíme vanilkovým cukrem, je-li potřeba, vmícháme žloutky a ušlehaný sníh z bílků.
Do formy vyložené pečícím papírem vlijeme půlku směsi, poklademe na kousky pokrájenými jablky, zasypeme rozinkama a zakryjeme druhou půlkou jáhlové směsi.
Povrch trochu pokapeme mlékem nebo smetanou a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme zhruba 45 minut nebo dokud povrch nezezlátne.
Necháme zcela vychladnout, opatrně vyndáme z formy a můžeme podávat.