Jablíčkový jáhelník

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g jáhel
1 l jablečného džusu
2 vejce
1-2 vanilkové cukry
3-4 jablka
rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly minimálně dvakrát spaříme vroucí vodou, vsypeme do hrnce a zalijeme jablečným džusem.

  2. Zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni, dokud jáhly nenasají všechnu tekutinu.

  3. Necháme vychladnout, osladíme vanilkovým cukrem, je-li potřeba, vmícháme žloutky a ušlehaný sníh z bílků.

  4. Do formy vyložené pečícím papírem vlijeme půlku směsi, poklademe na kousky pokrájenými jablky, zasypeme rozinkama a zakryjeme druhou půlkou jáhlové směsi.

  5. Povrch trochu pokapeme mlékem nebo smetanou a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme zhruba 45 minut nebo dokud povrch nezezlátne.

  6. Necháme zcela vychladnout, opatrně vyndáme z formy a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!