Jablečný štrúdl
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 1 hera
- droždí jednu kostičku
- mléko
- cukr
- vanilkový cukr
- máslo
- jablka
- strouhanka
- ořechy
- skořice
- moučkový cukr
Postup Jablečný štrúdl
Postup přípravy receptu
-
první těsto: 250g hladké mouky smícháme s celou herou, propracujeme - dáme odpočinout.
Druhé těsto: 250g hladké mouky, kvásek- (mléko, droždí, cukr), lžíce octa, jedno vejce a jeden žloutek.
Těsto propracujeme a smícháme s druhým. Pořádně vypracujeme do hladka a necháme odpočinout. Rozdělíme na 4 díly a rozválíme.
Vyválené těsto potřeme rozehřátým máslem, přidáme strouhanku, nastrouhaná jablka, skořici, mleté ořechy, cukr, vanilková cukr, pokapeme máslem a zabalíme