Jablečný koláč s mandlovou drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 180 g cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 4 lžíce oleje
- 250 ml mléka
- Drobenka:
- 80 g mouky
- 20 g cukru krupice
- 1 skořicový cukr
- 50 g másla
- 40 g mandlových lupínků
- 2-3 jablka
Postup Jablečný koláč s mandlovou drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Na lité těsto nejprve smícháme suché suroviny a pak přidáme ty ostatní.
Do vymazané a vysypané formy nalijeme těsto, naskládáme jablka a posypeme drobenkou. Pečeme na 180°C asi tak 0,5 hodiny.