Irský guláš sv.Patrika
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg skopové kýty (já dělala z hovězího)
- 2 cibule
- 4 brambory
- 2 větší mrkve
- 1 menší pórek
- 6 kuliček pepře
- 3 bobkové listy
- špetka sušeného tymiánu (nebo větvička čerstvého)
- 2 litry masoxu nebo vývaru z kostí
- sůl
- dost pažitky(nebo petrželky)
- olej
Postup Irský guláš sv.Patrika
Postup přípravy receptu
-
Cibule rozkrojíme, nakrájíme na půlměsíčky a dáme je restovat na olej.
Maso nakrájíme jako na guláš a přidáme k cibuli, necháme ho prudce opéct, pak přidáme tak půlku vývaru a vaříme (všechno se odehrává bez přikrytí kastrolu!!!). Správný vývar se dělá z kostí a NESOLIT, ani kosti, ani guláš, ten až nakonec se zeleninou!!!
Pak přidáme koření-bobkový list, tymián, pepř, necháme vařit a když se vývar vyvaří, tak ho dolíváme druhou polovinou z kostí.
Když se nám zdá, že je maso měkké, přidáme brambory nakrájené na menší čtverečky, pažitku na jemno, mrkev s pórkem na kolečka, dáme vše do guláše a vaříme pomaleji, než nám zelenina změkne a teď teprve osolíme podle naší chuti!
Do posledního zbytku (100 ml) vývaru dáme 2 lžíce hladké mouky, rozmícháme a guláš zahustíme a ještě necháme 10-15 minut zvolna povařit.