Hustopečský kotouč
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g libovějšího bůčku (bez kostí a kůže)
- 250 g domácí klobásy
- 3 stroužky česneku (raději více)
- sůl
- kmín
- 50 g tuku
- 100 g cibule
- 2,5 dl vývaru
- 25 g hladké mouky.
Postup Hustopečský kotouč
Postup přípravy receptu
-
Vykostěný bůček nakrájíme na plát, rozklepeme, potřeme prolisovaným stroužkem česneku, osolíme, vložíme klobásu, zatočíme a upevníme párátky nebo omotáme kuch. provázkem. Kotouč potřeme zbylým lisovaným česnekem (česneku můžeme dát i více) a posypeme kmínem.
Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli, vložíme zatočené maso a za občasného podlévání pečeme v troubě doměkka. Kotouč vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, povaříme a šťávu přecedíme na kotouče. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s brambory, k tomu se hodí špenát, nebo i zeleninový salát.