Houstičky bezlepkové - výborné, vláčné
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Těsto:
- 400 g mouky Jizerka
- 200 g vlažné vody
- 21 g droždí (1/2 kostky)
- 120 g tučného tvarohu
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička cukru do vody
- 1 lžička soli
- Na potření:
- 1 vajíčko
- Na posypání:
- sezamové semínko, hrubá sůl
Postup Houstičky bezlepkové - výborné, vláčné
Postup přípravy receptu
-
Z přísad vypracujeme těsto a necháme v teple asi hodinu kynout.
Potom lžící namočenou v mouce vykrajujeme kousky. Vyšlo mi na 8 kusů, z kterých vytvarujeme housky. Aby to jako houska vypadalo, nařízla jsem prostředkem a do stran čárky jako pletené. Potřeme pečlivě vajíčkem a posypeme sezamem a solí (kmínem, mákem...)
Troubu zapneme na 200°C a houstičky necháme ještě chvíli kynout. Vložíme do trouby hrníček s vodou.
Do vyhřáté trouby dáme péct na asi 20 minut dozlatova. Na ještě horké vytažené kápnu máslo pro vůni.