Houstičky bezlepkové - výborné, vláčné

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
400 g mouky Jizerka
200 g vlažné vody
21 g droždí (1/2 kostky)
120 g tučného tvarohu
4 lžíce oleje
1 lžička cukru do vody
1 lžička soli
Na potření:
1 vajíčko
Na posypání:
sezamové semínko, hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z přísad vypracujeme těsto a necháme v teple asi hodinu kynout.

  2. Potom lžící namočenou v mouce vykrajujeme kousky. Vyšlo mi na 8 kusů, z kterých vytvarujeme housky. Aby to jako houska vypadalo, nařízla jsem prostředkem a do stran čárky jako pletené. Potřeme pečlivě vajíčkem a posypeme sezamem a solí (kmínem, mákem...)

  3. Troubu zapneme na 200°C a houstičky necháme ještě chvíli kynout. Vložíme do trouby hrníček s vodou.

  4. Do vyhřáté trouby dáme péct na asi 20 minut dozlatova. Na ještě horké vytažené kápnu máslo pro vůni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!