Hlíva v tarhoni
Recepty, TěstovinySuroviny
- 350 g hlívy ústřičné
- 300 g tarhoně
- 250 g libovějšího uzeného boku
- cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl
- mletý pepř
Postup Hlíva v tarhoni
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi osmahneme na malé kostičky krájený bůček, část tuku slijeme do hrnce nachystaného na vaření. Na zbytku v pánvi osmažíme krájenou cibuli a pak i kousky hlívy. Podlijeme několika lžícemi vody a 10-15 minut podusíme.
Odměříme objem suché tarhoně a připravíme si dvojnásobné množství vody. V hrnci osmahneme tarhoňu dohněda (pokud je třeba, přidáme několik lžic oleje), přisypeme obsah pánve, zalijeme přichystanou vodou a uvaříme. Ještě během vaření vmícháme rozetřený česnek, pepř a podle chuti dosolíme. Na talířích můžeme sypat krájenou petrželkovou natí.