Hlíva v tarhoni

Recepty, Těstoviny

Suroviny

350 g hlívy ústřičné
300 g tarhoně
250 g libovějšího uzeného boku
cibule
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmahneme na malé kostičky krájený bůček, část tuku slijeme do hrnce nachystaného na vaření. Na zbytku v pánvi osmažíme krájenou cibuli a pak i kousky hlívy. Podlijeme několika lžícemi vody a 10-15 minut podusíme.

  2. Odměříme objem suché tarhoně a připravíme si dvojnásobné množství vody. V hrnci osmahneme tarhoňu dohněda (pokud je třeba, přidáme několik lžic oleje), přisypeme obsah pánve, zalijeme přichystanou vodou a uvaříme. Ještě během vaření vmícháme rozetřený česnek, pepř a podle chuti dosolíme. Na talířích můžeme sypat krájenou petrželkovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!