Hamburgery s volským okem a žampiony
Recepty, GrilováníSuroviny
- 1 kg mletého hovězího masa
- 2 lžičky soli
- pepř
- 3 lžičky sladké papriky
- 1 lžička plnotučné hořčice
- špetka mletého chilli
- 1 vejce
- Na náplň housek:
- 8 velkých housek na hamburgery
- 8 volských ok
- kolečka cibule
- rajčata
- plátkový sýr
- 1/2 kg žampionů
- olivový olej
- sůl
- pepř
- ledový salát
- 8 lžiček majonézy
- 3 lžičky hořčice
- barbecue omáčka
Postup Hamburgery s volským okem a žampiony
Postup přípravy receptu
-
V robotu uhněteme maso, sůl, papriku, hořčici, chilli, pepř a vejce. Z hmoty vytvarujeme 8 tenkých placiček tak, aby měly o něco větší průměr, než je průměr housky. Umístíme je na speciální podložku nebo alobal (aspoň 2 vrstvy) propíchaný vidličkou. Necháme chvíli odležet v lednici. Grilujeme na 250-300 stupňů 8 minut z jedné strany, po otočení ještě 4 minuty.
Housky rozkrojíme a necháme chvíli opéct na grilu. Spodní část namažeme majonézou smíchanou s hořčicí, na ni klademe postupně ledový salát, maso, sýr, cibuli, rajčata, opečené posolené žampiony na olivovém oleji, zakápneme barbecue omáčkou a navrch dáme volské oko. Přikryjeme vrchní částí housky.