Hamburger - když nevím co k večeři
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 4 ks bulky
- asi 16 plátků anglické slaniny
- 4 plátky Eidamu
- koření na burgery (Vitana)
- rukola
- 1 rajče
- ledový salát
- alobal.
- medovo-hořčičný dresink od Vitany nebo možno i kečup nebo tatarka
Postup Hamburger - když nevím co k večeři
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu opláchneme, osušíme a rajče nakrájíme na plátky.
Do mísy dáme hovězí maso s kořením, osolíme, opepříme a uděláme bochánky, které osmažíme v troubě na oleji.
Bulky namažeme lehce máslem a na rozpálené pánvičce osmahneme. Odložím na talíř, jednotlivou bulku zabalím do alobalu. Těsně předtím než je maso hotové, dám k němu anglickou slaninu a bulky vložím v alobalu nahřát do trouby vedle plechu s masem.
Vytáhnu bulku rozbalím, na spod dám plátek sýra, anglickou, rajče, rukolu, maso, omáčku, anglickou, rukolu a salát, přikryji vrchní houskou a zabalím opět do alobalu.
Nechám na chvilku v rozehřáté troubě nahřát, aby se sýr roztavil. Jím ještě v alobalu, aby mi hamburger tak rychle nevychladl.