Hamburger - když nevím co k večeři

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
4 ks bulky
asi 16 plátků anglické slaniny
4 plátky Eidamu
koření na burgery (Vitana)
rukola
1 rajče
ledový salát
alobal.
medovo-hořčičný dresink od Vitany nebo možno i kečup nebo tatarka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu opláchneme, osušíme a rajče nakrájíme na plátky.

  2. Do mísy dáme hovězí maso s kořením, osolíme, opepříme a uděláme bochánky, které osmažíme v troubě na oleji.

  3. Bulky namažeme lehce máslem a na rozpálené pánvičce osmahneme. Odložím na talíř, jednotlivou bulku zabalím do alobalu. Těsně předtím než je maso hotové, dám k němu anglickou slaninu a bulky vložím v alobalu nahřát do trouby vedle plechu s masem.

  4. Vytáhnu bulku rozbalím, na spod dám plátek sýra, anglickou, rajče, rukolu, maso, omáčku, anglickou, rukolu a salát, přikryji vrchní houskou a zabalím opět do alobalu.

  5. Nechám na chvilku v rozehřáté troubě nahřát, aby se sýr roztavil. Jím ještě v alobalu, aby mi hamburger tak rychle nevychladl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!