Grahamový chleba (100% celozrnný)
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Omládek:
- 100 g vody
- necelá lžička sladěnky
- 125 g pšeničné grahamové mouky
- 10 g čerstvého droždí
- Dále:
- 240 g vody
- 375 g pšeničné grahamové mouky
- 2 rovné lžičky soli
- kmín
Postup Grahamový chleba (100% celozrnný)
Postup přípravy receptu
-
Umícháme omládek dohladka a necháme ho 45-60 minut kynout.
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout - přibližně 45-60 minut.
Vykynuté těsto na moukou posypaném vále propracujeme, sformujeme do bochníku a necháme vykynout v ošatce.
Opatrně vykulíme na plech s pečící fólií, zastříkneme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210-230°C/asi 45-50 minut).