Garam Masala #2
Recepty, OstatníSuroviny
- 2 bobkové listy
- 2 celé skořice přelomené
- semínka z 8 kardamomů
- 2 lžíce celého bílého kmínu
- 1,5 lžíce celého koriandru
- 1,5 lžíce celého černého pepře
- 1 lžička celého hřebíčku
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
Postup Garam Masala #2
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte hlubší pánev na hořáku, dokud na ní nezatančí kapka vody, jakmile dopadne na pánev. Snižte hořák na střední teplotu a přidejte celá koření. Na sucho je za stálého míchání opražte, dokud není kmín tmavě zlato hnědý a neucítíte jeho vůni.
Vysypte koření z pánve a nechte zchladnout. Utlučte koření v hmoždíři. Přimíchejte mletý hřebíček. Skladujte ve vzduchotěsné krabičce až 2 měsíce.