Foie gras
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g husich jater foie gras
- 2 cervene na prouzky nakrajene cibule
- 1 jablko na platky nakrajene
- hrstka susenych brusinek
- husi sadlo
- bily spek
- 1 dcl brandy
- sul
- pepr
- cukr
- balzamikovy krem
Postup Foie gras
Postup přípravy receptu
-
Cibuli na sádle restujeme až zesklovatí.
Přidáme na kostičky nakrájený špek, necháme vysmahnout cca 2 minutky, přidáme jablíčka a brusinky, posypeme lžící cukru a mícháme. Necháme lehce zkaramelizovat a zalejeme deci brandy. Mícháme, dokud se tekutina nevsákne do směsi.
Na druhé pánvi rozehřejeme husí sádlo a silnější plátky jater opékáme 4 minuty na každé straně.
Vyndáme, osolíme, opepříme a na taliř pokladame nejdříve cibulovou směs a na ni foie gras. Na talíři zdobíme balzamicem.