Foie gras

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g husich jater foie gras
2 cervene na prouzky nakrajene cibule
1 jablko na platky nakrajene
hrstka susenych brusinek
husi sadlo
bily spek
1 dcl brandy
sul
pepr
cukr
balzamikovy krem

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli na sádle restujeme až zesklovatí.

  2. Přidáme na kostičky nakrájený špek, necháme vysmahnout cca 2 minutky, přidáme jablíčka a brusinky, posypeme lžící cukru a mícháme. Necháme lehce zkaramelizovat a zalejeme deci brandy. Mícháme, dokud se tekutina nevsákne do směsi.

  3. Na druhé pánvi rozehřejeme husí sádlo a silnější plátky jater opékáme 4 minuty na každé straně.

  4. Vyndáme, osolíme, opepříme a na taliř pokladame nejdříve cibulovou směs a na ni foie gras. Na talíři zdobíme balzamicem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!