Florentinská kolečka
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 100 g krupicového cukru
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 2 vejce
- 150 g másla
- Náplň:
- 50 g másla
- 100 g krupicového cukru
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 125 ml smetany na šlehání (33%)
- 2 lžíce medu
- 100 g mandlí
- 100 g pekanových ořechů
- 50 g brusinek (sušených)
Postup Florentinská kolečka
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte oba cukry, vejce, máslo a utvořena hmotu. Těsto dejte odležet do chladu.
Náplň: Máslo s oběma cukry a medem zahřívejte na pánvi tak dlouho, až je směs lehce nahnědlá. Přilijte smetanu ke šlehání a míchejte až do rozpuštění zkaramelizovaného cukru. Oříšky s brusinkami nasekejte na drobno a přidejte všechny ingredience. Za stálého míchání vařte tak dlouho, až se hmota spojí. Nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 200 °C.
Mezitím z těsta vyválejte plát asi 3 mm silný a vykrájejte kolečka. Pečte 6–8 minut, pak na předpečené cukroví rozdělte náplň a dopečte na 175 °C ještě 8–10 minut. Po vychladnutí můžete postříkat čokoládovou polevou nebo roztopit čokoládu ve vodní lázni.