Filé s houbovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 4 rybí filety
- 1 citron
- 100 ml suchého bíleho vína
- 150 g čerstvých žampionů
- 200 g kysané smetany
- 1 cibule
- lžíce mouky
- lžíce hořčice
- petrželová nať
- olej
- sůl
- pepř
Postup Filé s houbovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Omyté rybí filé potřeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí a necháme na chladném místě 30 minut uležet.
Poté filé přendáme do hrnce, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Žampiony nakrájíme na tenčí plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na pánvi rozpálíme olej a opekáme cibuli, až zesklovatí, pak přidáme nakrájené žapiony, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
Nakonec omáčku zahustíme kysanou smetanou rozmíchanou se lžící hladké mouky a hořčice, posypeme částí nasekané petrželky a několik minut povaříme. Filé podáváme polité houbovou omáčkou, posypané zbytkem petrželky. Vhodnou přílohou jsou brambory a rýže.