Fazolové brownies bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek uvařených fazolí (300 ml)
- 200 ml vody
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžíce mandlové mouky (Adveni Medical)
- 1 lžíce slunečnicové mouky (Adveni Medical)
- 5 lžic univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
- 1 lžíce oleje
- 3 lžíce cukru
- 3 lžíce sekaných ořechů
- 3 lžíce sekané čokolády bez mléka
Postup Fazolové brownies bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Uvařené a vychladlé fazole zalijeme trochou vody a rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme všechny sypké suroviny a olej a za stálého míchání přiléváme zbylou vodu, až než vznikne ne příliš husté těsto.
To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 160°C. Pečeme asi 20 minut, kraje by měly být upečené, ale střed ještě mírně mazlavý.
Upečenou placku vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařila. Vychladlou ji pak nakrájíme na malé kostičky.