Dvojfazolný salát s kuřecím masem

Recepty, Saláty

Suroviny

1 plechovka červených fazolí
cca 30 dkg fazolových lusků (dle možností čerstvé nebo mražené)
1 kuřecí prso
1/2 salátové okurky
pepř
sůl
česnekové koření na gril
2 polévkové lžíce oleje
Na dresink:
2 polévkové lžíce majonézy
2 polévkové lžíce kečupu
2 polévkové lžíce kysané smetany
1 čajová lžička plnotučné hořčice
1 čajová lžička balsamikového octa
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Naložíme si na chvíli na nudličky pokrájené maso a to do oleje smíchaného se lžičkou česnekového koření.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme fazolové lusky, lehce poprášené česnekovým kořením, až začnou chytat barvu. Stáhneme z plotny, osolíme a přendáme do mísy.

  3. Znovu rozpálíme pánev a vhodíme do ní maso, které na prudko osmažíme, aby se nám nevysušilo. Hotové přihodíme k luskům.

  4. Fazole z plechovky zcedíme a přidáme do mísy.

  5. V malé misce smícháme všechny ingredince na dresink a dobře vymícháme.

  6. Salátovku nastrouháme na hranolky, přidáme do mísy a zalijeme desinkem.

  7. Dobře promícháme a dáme odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!