Dvojfazolný salát s kuřecím masem
Recepty, SalátySuroviny
- 1 plechovka červených fazolí
- cca 30 dkg fazolových lusků (dle možností čerstvé nebo mražené)
- 1 kuřecí prso
- 1/2 salátové okurky
- pepř
- sůl
- česnekové koření na gril
- 2 polévkové lžíce oleje
- Na dresink:
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 2 polévkové lžíce kečupu
- 2 polévkové lžíce kysané smetany
- 1 čajová lžička plnotučné hořčice
- 1 čajová lžička balsamikového octa
- pepř
- sůl
Postup Dvojfazolný salát s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Naložíme si na chvíli na nudličky pokrájené maso a to do oleje smíchaného se lžičkou česnekového koření.
Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme fazolové lusky, lehce poprášené česnekovým kořením, až začnou chytat barvu. Stáhneme z plotny, osolíme a přendáme do mísy.
Znovu rozpálíme pánev a vhodíme do ní maso, které na prudko osmažíme, aby se nám nevysušilo. Hotové přihodíme k luskům.
Fazole z plechovky zcedíme a přidáme do mísy.
V malé misce smícháme všechny ingredince na dresink a dobře vymícháme.
Salátovku nastrouháme na hranolky, přidáme do mísy a zalijeme desinkem.
Dobře promícháme a dáme odležet.