Dršťková polévka se zeleninou a žampiony
Recepty, PolévkySuroviny
- 400 g předvařených dršťek
- 1 balíček zmražené zeleniny s fazolkami, mrkví a hráškem
- 2 větší bílé žampiony
- hrst bylinek (majoránka a tymián)
- 180 ml rajské štávy
- sypká červená paprika dle chuti
- 2 PL oleje
- 1 velká cibule
- hladká mouka
- 4 stroužky rozetřeného česneku
- mletý černý pepř podle chuti
- sůl
- voda dle potřeby
Postup Dršťková polévka se zeleninou a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Cibulku pokrájíme nadrobno a osmahneme na oleji v tlakovém hrnci. Přidáme dobře propláchnuté předvařené dršťky, (někdy je překrájím ještě na menší kousky), zasypeme česnekem, červenou paprikou, zalijeme rajskou šťávou, přidáme bylinky a restujeme za stálého míchání. Promícháme, zalijeme vodou a uzavřeme poklicí tlakového hrnce. Vaříme, tlakujeme cca 20 minut.
Po otevření poklice tlakového hrnce polévku podle potřeby ochutíme solí a opepříme. Nakrájené žampiony přidáme do polévky společně se zeleninou (fazolky, mrkev, hrášek) a necháme krátce povařit.
Nakonec dáme do polévky zavařit rozmíchanou mouku s vodou. Vaříme ještě cca 10 minut. Podle potřeby dochutíme solí a opepříme.