Dršťková polévka se zeleninou a žampiony

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g předvařených dršťek
1 balíček zmražené zeleniny s fazolkami, mrkví a hráškem
2 větší bílé žampiony
hrst bylinek (majoránka a tymián)
180 ml rajské štávy
sypká červená paprika dle chuti
2 PL oleje
1 velká cibule
hladká mouka
4 stroužky rozetřeného česneku
mletý černý pepř podle chuti
sůl
voda dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku pokrájíme nadrobno a osmahneme na oleji v tlakovém hrnci. Přidáme dobře propláchnuté předvařené dršťky, (někdy je překrájím ještě na menší kousky), zasypeme česnekem, červenou paprikou, zalijeme rajskou šťávou, přidáme bylinky a restujeme za stálého míchání. Promícháme, zalijeme vodou a uzavřeme poklicí tlakového hrnce. Vaříme, tlakujeme cca 20 minut.

  2. Po otevření poklice tlakového hrnce polévku podle potřeby ochutíme solí a opepříme. Nakrájené žampiony přidáme do polévky společně se zeleninou (fazolky, mrkev, hrášek) a necháme krátce povařit.

  3. Nakonec dáme do polévky zavařit rozmíchanou mouku s vodou. Vaříme ještě cca 10 minut. Podle potřeby dochutíme solí a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!