Dobrá hustá polévka s hlívou ústřičnou a kroupami
Recepty, PolévkySuroviny
- 2-3 hrsti krup
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- kousek másla na osmažení
- 3 velké hlívy
- 3 vrchovaté lžíce loupaných krájených rajčat
- 2 snítky bazalky
- 1 zeleninový vývar
- zbytky salámů z lednice (já měla 2 druhy salámů+buřta)
- sůl
- pažitka
- libeček
Postup Dobrá hustá polévka s hlívou ústřičnou a kroupami
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme kroupy téměř do měkka. Do druhého hrnce dáme rozpustit máslo, dáme na něj mírně osmažit nakrájenou cibulku na jemno a česnek na plátky.
Zatím co se smaží si nakrájíme salámy s hlívou na proužky, přidáme k cibuli, chvilku taky osmahneme a zalijeme kroupami i s vodou a vaříme.
Ještě přidáme zeleninový vývar (nebo vegetu), nakrájenou bazalku a libeček a nakonec polévku ochutíme loupanými krájenými rajčaty, bazalkou, dosolíme, chvilku povaříme a máme hotovo.