Cizrnové kuličky s čokoládou
Recepty, LuštěninySuroviny
- 250 g uvařené cizrny
- 2 lžíce javorového sirupu
- špetka jedlé sody
- 2 lžíce másla (pokud máte mandlové, je lepší, ale normální nevadí)
- 2 lžičky vanilkového extraktu Bourbon vanilla
- špetka soli
- hrst čokoládového zdobení nebo sekané čokolády do náplně
- čokoládová poleva (rozehřátá hořká čokoláda)
Postup Cizrnové kuličky s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Do mísy robotu nebo mixeru dáme uvařenou cizrnu, javorový sirup, jedlou sodu, máslo, vanilkový extrakt a špetku soli. Rozmixujeme do hladkého těsta.
Přimícháme nasekanou čokoládu a z těsta utvoříme kuličky o průměru 2-3 cm. Dáme na tácek, který se vejde do mrazáku a necháme minimálně hodinu zmrznout.
Ve vodní lázni necháme rozpustit zbylou čokoládu, do té namočíme postupně zmrzlé kuličky a necháme v lednici ztuhnout.
Počítejte s tím, že vám bude tuhnout přímo při namáčení, je dobré mít misku s polevou stále na kastrůlku s horkou vodou. Je to mls, chutí velmi připomínající marcipán.