Cizrna na kari
Recepty, LuštěninySuroviny
- 200 g cizrny
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička garam masala
- 1 lžička kurkumy (turmeric)
- 1/2 lžičky pepře
- 2 lžičky soli (dosolíme dle svých chutí)
- 50 g másla (jen na zjemnění chutě, může být méně)
- 70 g malý rajský protlak popř. rajčata
- 1 bobkový list
- cca 400 ml vody (dále pak podléváme)
Postup Cizrna na kari
Postup přípravy receptu
-
Než se pustíme do přípravy cizrny, je dobré ji mít min. přes noc namočenou ve vodě. Rychleji se pak uvaří a je lépe stravitelná.
Na oleji si do zlatová osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme prolisovaný česnek a ostatní koření vč. bobkového listu (krom soli).
Minutku restujeme a přidáme rajský protlak, poté cizrnu a zalijeme vodou. Na středním stupni vaříme do měkka. Je-li potřeba, podléváme, ale ke konci vaření již ne. Přidáme máslo, osolíme popř. dochutíme kořením. Jako příloha je vhodná rýže (např. Basmati).