Cizrna na kari

Recepty, Luštěniny

Suroviny

200 g cizrny
2 lžíce řepkového oleje
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mletého koriandru
1 lžička garam masala
1 lžička kurkumy (turmeric)
1/2 lžičky pepře
2 lžičky soli (dosolíme dle svých chutí)
50 g másla (jen na zjemnění chutě, může být méně)
70 g malý rajský protlak popř. rajčata
1 bobkový list
cca 400 ml vody (dále pak podléváme)

Postup přípravy receptu

  1. Než se pustíme do přípravy cizrny, je dobré ji mít min. přes noc namočenou ve vodě. Rychleji se pak uvaří a je lépe stravitelná.

  2. Na oleji si do zlatová osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme prolisovaný česnek a ostatní koření vč. bobkového listu (krom soli).

  3. Minutku restujeme a přidáme rajský protlak, poté cizrnu a zalijeme vodou. Na středním stupni vaříme do měkka. Je-li potřeba, podléváme, ale ke konci vaření již ne. Přidáme máslo, osolíme popř. dochutíme kořením. Jako příloha je vhodná rýže (např. Basmati).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!