Citronová bábovka s kandovanou citrusovou kůrou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek cukru
- 3 vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 citron
- kandovaná citrusová kůra
- tuk (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání formy)
Postup Citronová bábovka s kandovanou citrusovou kůrou
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce s cukrem ušleháme doběla. Poté postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem a všechny ostatní ingredience, až se spojí do vláčného litého těsta.
Vymačkáme šťávu z celého citronu a nastrouháme z něj do těsta kůru. Na konci přisypeme kandované kousky a zabalíme je do těsta (už jen vařečkou).
Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 35-45 minut.