Cheesecake z domácí lučiny

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na domácí lučinu:
3 velké jogurty Holandia
Dále:
200 g sušenek
80 g másla
1 limetku
200 g cukru moučka
150 ml Salka
4 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uděláme domácí lučinu a to tak, že čistý kapesník nebo utěrku umístíme na sítko či cedník a na ně vlijeme všechny jogurty. Pod síto dáme hlubší nádobu a vše uložíme do lednice na jeden až dva dny. Dospod nádoby nám odkape syrovátka a na sítku zůstane hromádka lučiny - z 1500 g. jogurtu byste měli získat cca 800 g. lučiny.

  2. Na cheesecake smícháme rozdrcené sušenky a změklé máslo a vše promneme prsty. Směs dáme do kulaté formy a udusáme dlaněmi a prsty. Předpečeme v troubě na 160 °C zhruba 15 minut a necháme vychladnout.

  3. Lučinu utřeme s cukrem, Salkem, šťávou a kůrou z limety a po jednom přidáváme vejce.

  4. Hotovou směs dáme na sušenkový korpus, uhladíme a pečeme v troubě na 160 °C cca 40 minut (je dobré dát formu do vodní lázně nebo alespoň nad ni). Hotový cheesecake necháme vychladnout a dáme do lednice alespoň na 12 hodin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!