Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 větší brambory
- 2 vejce
- 5- 6 stroužků česneku
- hrst namočených sušených hub
- majoránka
- drcený kmín
- máslo (cca 2 cm kousek)
- hladká mouka
- 1 l bujónu nebo vývaru
- sůl
Postup Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo, rozmačkáme do něj polovinu česneku, rychle promícháme a necháme asi půl minuty rozvonět.
Zasypeme moukou a jakmile se utvoří jíška, vyklepneme do ní obě vejce.
Mícháme a necháme srazit.
Poté přilijeme vývar, přidáme houby, na kostičky nakrájené brambory, okmínujeme a osolíme.
Vaříme do změknutí brambor.
Nakonec do polévky ještě rozmačkáme zbytek česneku a rozemneme majoránku. Případně dochutíme a vmícháme čerstou petrželku nebo libeček.