Česneková bramboračka s vaječnou jíškou

Recepty, Polévky

Suroviny

3 větší brambory
2 vejce
5- 6 stroužků česneku
hrst namočených sušených hub
majoránka
drcený kmín
máslo (cca 2 cm kousek)
hladká mouka
1 l bujónu nebo vývaru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, rozmačkáme do něj polovinu česneku, rychle promícháme a necháme asi půl minuty rozvonět.

  2. Zasypeme moukou a jakmile se utvoří jíška, vyklepneme do ní obě vejce.

  3. Mícháme a necháme srazit.

  4. Poté přilijeme vývar, přidáme houby, na kostičky nakrájené brambory, okmínujeme a osolíme.

  5. Vaříme do změknutí brambor.

  6. Nakonec do polévky ještě rozmačkáme zbytek česneku a rozemneme majoránku. Případně dochutíme a vmícháme čerstou petrželku nebo libeček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!