Namibijský banánový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 150 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 100 g másla
- 1 žloutek
- špetka soli
- Náplň:
- 2 banány
- 150 g cukru
- 130 g rozpuštěného másla
- 100 g mletých lískových oříšků
- 100 g hladké mouky
- 30 g kakaa
- 6 vajec
- špetka soli
- špetka skořice
- lžice rumu
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový lusk
- Poleva:
- 100 g tmavé čokolády
- 50 g bílé čokolády
Postup Namibijský banánový koláč
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uděláme těsto z napsaných surovin a dáme do lednice na půl hodiny.
Mezitím si připravíme náplň. Banány rozmačkáme na kaši, přisypeme cukr a přilijeme máslo. Celé vyšleháme. Přisypeme sůl, skořici, vyškrábnutý vanilkový lusk a přilijeme rum.
Vše promícháme a po jednom přišleháváme vejce. Nakonec přimícháme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Do hmoty vmícháme ořechy.
Vyndáme těsto z lednice a do máslem vymazané formy těsto namačkáme i po stranách cca do 3/4 formy. Náplň nalijeme na těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 190°C cca 40 minut.
Po upečení vyndáme formu na rošt a po vychladnutí polijeme roztavenou čokoládou.