Namibijský banánový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
150 g hladké mouky
50 g cukru
100 g másla
1 žloutek
špetka soli
Náplň:
2 banány
150 g cukru
130 g rozpuštěného másla
100 g mletých lískových oříšků
100 g hladké mouky
30 g kakaa
6 vajec
špetka soli
špetka skořice
lžice rumu
1 prášek do pečiva
1 vanilkový lusk
Poleva:
100 g tmavé čokolády
50 g bílé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uděláme těsto z napsaných surovin a dáme do lednice na půl hodiny.

  2. Mezitím si připravíme náplň. Banány rozmačkáme na kaši, přisypeme cukr a přilijeme máslo. Celé vyšleháme. Přisypeme sůl, skořici, vyškrábnutý vanilkový lusk a přilijeme rum.

  3. Vše promícháme a po jednom přišleháváme vejce. Nakonec přimícháme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Do hmoty vmícháme ořechy.

  4. Vyndáme těsto z lednice a do máslem vymazané formy těsto namačkáme i po stranách cca do 3/4 formy. Náplň nalijeme na těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 190°C cca 40 minut.

  5. Po upečení vyndáme formu na rošt a po vychladnutí polijeme roztavenou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!