Česnečka s bílkovou jíškou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 lžíce sádla
3 lžíce hrubé mouky
2 bílky
3 stroužky česneku
1 lžíce majoránky
1,25 l vývaru
pepř
sůl
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Do rozehřátého tuku vsypeme hrubou mouku a necháme ji zpěnit.

  2. Odstavíme z plotýnky, ke zpěněné mouce vlijeme bílky a dobře promícháme.

  3. Vrátíme na sporák a mícháme, až se bílky srazí v malé nočky.

  4. Zalijeme vývarem a vaříme asi sedm minut.

  5. Poté přidáme promnutou majoránku, česnek utřený se solí a dochutíme pepřem a solí nebo polévkovým kořením.

  6. Pokud nemáme jiné využití pro žloutky, můžeme je dát na talíř a přelít horkou polévkou.

  7. Sypeme pažitkou nebo zelenou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!