Česnečka s bílkovou jíškou
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 lžíce sádla
- 3 lžíce hrubé mouky
- 2 bílky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
- 1,25 l vývaru
- pepř
- sůl
- polévkové koření
Postup Česnečka s bílkovou jíškou
Postup přípravy receptu
-
Do rozehřátého tuku vsypeme hrubou mouku a necháme ji zpěnit.
Odstavíme z plotýnky, ke zpěněné mouce vlijeme bílky a dobře promícháme.
Vrátíme na sporák a mícháme, až se bílky srazí v malé nočky.
Zalijeme vývarem a vaříme asi sedm minut.
Poté přidáme promnutou majoránku, česnek utřený se solí a dochutíme pepřem a solí nebo polévkovým kořením.
Pokud nemáme jiné využití pro žloutky, můžeme je dát na talíř a přelít horkou polévkou.
Sypeme pažitkou nebo zelenou cibulkou.