České Gallo Pinto

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2x rýže ve varných sáčcích
kuřecí prsa grilovaná
cibule
olej
1 bílá paprika
1 žlutá paprika
1 červená paprika
6 středně velkých rajčat
červené fazole
Gombasecká klobása
lázeňský párek
sůl
pepř
sýr cihla Eidam
kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Rýži dáme vařit do osolené vařící vody. Vaříme dle návodu na krabici.

  2. Jednu větší cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Polovina přijde na rizoro a druhá polovina do leča.

  3. Na pánev dáme trochu oleje, cibuli necháme zpěnit a přidáme na kostičky nakrájená grilovaná kuřecí prsa. Chvíli restujeme a vmícháme uvařenou okapanou rýži. (Je ideální, když je rýže lepivá.)

  4. Současně dáme do osolené vody vařit dříve namočené červené fazole.

  5. Hotové rizoto smícháme s uvařenými zcezenými fazolemi.

  6. Na další pánvi připravíme lečo. V uvozovkách proto, že je to spíše jen základ na lečo, protože vejce již nedáváme. (I když fantazii se meze nekladou.) Takže klasicky. Na pánev dáme trochu oleje, cibuli necháme zpěnit a přidáme nakrájenou klobásu a párek. Dále nakrájené papriky, rajčata a kysané zelí z bečky. Vše mírně podusíme (papriky mohou být mírně naskus). Osolíme a opepříme (pepř používám zásadně celý barevný a drtím ho na pokrm z ručního mlýnku).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!