Červená zelnice

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 hlávky bílého zelí (cca 400g)
1 velká cibule
1 malý rajčatový protlak
špetka drceného kmínu
3 bobkové listy
4 nové koření
1 zakysaná smetana
1 PL sladké mleté papriky
voda nebo vývar cca 1,5 l
kousek másla nebo olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, vmícháme protlak a přidáme nakrájené zelí. Osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou.

  2. Přidáme koření a vaříme do změknutí zelí.

  3. Poté vmícháme zakysanou smetanu, popř. podle potřeby dochutíme trochou octa. Kdo raději polévky ještě hustší, zahustí jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!