Červená zelnice
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 hlávky bílého zelí (cca 400g)
- 1 velká cibule
- 1 malý rajčatový protlak
- špetka drceného kmínu
- 3 bobkové listy
- 4 nové koření
- 1 zakysaná smetana
- 1 PL sladké mleté papriky
- voda nebo vývar cca 1,5 l
- kousek másla nebo olej
- sůl
Postup Červená zelnice
Postup přípravy receptu
-
Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, vmícháme protlak a přidáme nakrájené zelí. Osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou.
Přidáme koření a vaříme do změknutí zelí.
Poté vmícháme zakysanou smetanu, popř. podle potřeby dochutíme trochou octa. Kdo raději polévky ještě hustší, zahustí jíškou.